De geschiedenis

Het begon allemaal 100 jaar geleden bij de familie Diks in Uden. Daar kreeg Piet Diks in 1918 het idee om matrassen te gaan maken. Met vulling van stro en een juten buitenhoes, was het matras geboren.

Meer mensen wilden lekker slapen,dus werd de vraag naar matrassen groter. Daarom startte in de jaren ‘30 de productie van metalen bedden met spiraalbodems. Door alle technologische ontwikkelingen opende de familie Diks in de jaren ‘80 zelfs een fabriek openen waar MDF-bedden werden geproduceerd. 

We maken een kleine sprong naar 2006, het moment waarop de familie Diks de deuren opende van Swiss Sense. Sindsdien blijft het bedrijf groeien met inmiddels ruim 100 winkels in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. Ook is de gehele collectie boxsprings, matrassen, beddengoed en accessoires sinds 2014 online verkrijgbaar op SwissSense.nl. Vandaag de dag is Swiss Sense in Nederland uitgegroeid tot marktleider in boxsprings. 

Vandaag de dag, de vierde generatie

Als geboren ondernemer en vierde generatie van de beddenmakersfamilie staat Martin Diks (1990) sinds 1 januari 2017 aan het roer van het familiebedrijf.

Bekijk tijdlijn groot